Akrylfärg – idéer och användningsområden

akrylfärgDet är nästan bara fantasin som kan stoppa dig från vad du kan hitta på med akrylfärg. Vad sägs som att blanda ut röd akrylfärg med ett medium som gör så att hela färgen blir svartprickig, sen späda ut färgen med lite vatten och spraya på en vit kudde. Så lätt kan du förändra en tråkig kudde med lite fantasi och akrylfärg. Ett vanligt användsningsområde för akrylfärg är tillsammans med motivstämplar. Motivstämplar är enkla hjälpverktyg för att till exempel göra bokstäver med. Du duttar bara lite akrylfärg på själva skumdelen av motivstämpeln och sen trycker du fast bokstäven eller motivet på det du vill. Många använder sig också av schabloner när man målar med akrylfärg. Schabloner är roliga att använda för att till exempel måla tryck på en byrå eller på väggarna, eller på en mindre yta. Något som många gör är också att kombinera akrylfärg med oljefärg för att skapa effekter av olika slag. Gör grunden med akrylfärg så kan du sedan måla en sjö med oljefärg till exempel, eftersom oljefärg blir lite mjukare än vad akrylfärg blir. Prova dig fram för att hitta de kombinationer och färger som passar din stil bäst.