Flyttkartonger och innehållet

flyttkartonger och flyttlådorNär man ska flytta är man ofta rädd att innehållet i ens flyttkartonger ska gå sönder. Inte på grund av de flyttkartonger man har, utan på grund av hur man packat.

Det som de flesta använder sig av, speciellt när de ska packa ner porslin i sina flyttkartonger, är att vira in dem i tidningspapper. En annan bra sak att vira in dem i är klädesplagg eller andra tygstycken, som handdukar och lakan. Så slipper man slösa papper också, och tar dessutom upp mindre plats eftersom man ändå måste packa ner porslin, kläder, handdukar och lakan ändå.

Ett annat tips är att sätta ett täcke, eller annat tjockare tyg, runt insidan av kartongen och i botten. Detta för att vaddera sina flyttkartonger. Så gör det inte lika mycket om man plötsligt är lite oförsiktig och sätter ner flera flyttkartonger för snabbt, eller tappar dem.

Att tejpa botten och hörnorna är också en vettig idé, för att minimera risken för trasiga flyttkartonger, och därmed skydda innehållet ännu mer.

Man behöver såklart inte göra så här med alla sina flyttkartonger, men att göra det med dem som man vet kommer innehålla ömtåliga tillbehör är det en bra idé. Det skadar ju inte att skydda sina saker extra noga.